SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BASIN AÇIKLAMASI

SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ  BASIN AÇIKLAMASI
SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BASIN AÇIKLAMASI

Son günlerde sosyal medyada devletin koruması altında bulunan küçük bir çocukla ilgili yer alan ve bugün de Sosyal Hizmetler Dairesi önünde düzenlenen eylemde ortaya atılan iddialarla ilgili Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin tüm çalışma alanları son derece hassasiyet ve gizlilik gerektiren alanlar olup Daire hizmetlerini bu prensiple yürütmektedir. Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından verilen Koruyucu Aile hizmeti, " Koruyucu Aile Tüzüğü" çerçevesinde yürütülmekte ve tüzük kapsamında koruyucu aile olmak isteyen ailelerin başvuruları, aranılan koşullar ve istenilen belgeler ışığında Daire tarafından değerlendirilmektedir.

 Koruyucu aile başvurusu kabul edilen ailelerin çevre ve ekonomik koşulları, yaşları, kişilik özellikleri, çocuk yetiştirme konusundaki tutum ve davranışları aile ilişkileri açısından dikkate alınarak Daire tarafından sosyal inceleme yapılmaktadır. Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yapılan sosyal inceleme ve değerlendirme, bir süreci içermekte; söz konusu süreç içerisinde Koruyucu Aile’nin, Koruyucu Aile Tüzüğü’nün 9. Maddesinde yer alan yükümlülükleri yerine getirip getirmediği Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından izlenmekte; herhangi bir aksaklık tespit edilmesi halinde aileyi izlemekle görevli Sosyal Hizmet Memuru tarafından hazırlanan Sosyal İnceleme Raporu ışığında , Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü çocuğu tüzüğün 11. Maddesi gereği koruyucu aileden alarak; ailenin koruyucu aile statüsünü iptal edebilmektedir. Daha önce de kamuoyunun bilgisine getirildiği ve yukarıda da belirtildiği gibi, Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından , Daire’nin görev alanine giren çocukları konu olan iddialara ve sosyal medya paylaşımlarına; çocukları korumak adına sosyal hizmet mesleği meslek etik kuralları gereği, gizlilik prensibi çerçevesinde hiçbir şekilde yanıt verilmeyecektir. Bu açıklama, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yapılmıştır.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü
Print
Posted: Haz 30, 2017,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789