Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Bakan Saner mesajında; ‘‘Ömürlerinin büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmete adamış yaşlıların; dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli varlıklar’’ olduğunun altını çizdi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H .Ersan Saner, mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

" İnsana ve özellikle yaşlılarımıza  yönelik şefkat ve dayanışma, karşılıksız sevgi ve saygı ile  olmalıdır. Bu bizim onlara olan minnet borcumuzdur. Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Yaşlılarımız,  birlik ve beraberliğimizi simgeleyen en kutsal değerlerimizin başında gelmektedir. Her bireyin kendisinin de yaşlanacağını her zaman bilinicinde olması gerekir. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması  da mümkün değildir.

 

Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, ekonomik durumlarını iyileştirmek ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını rahat bir şekilde  sürdürmeleri hususunda sosyal devlet anlayışı ve toplumsal sorumluluğumuz gereği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, olarak üzerimize düşen görevleri özveriyle yerine getirmek için çalışıyoruz.

   Bakanlığımız, 2017 yılında planlamış olduğu projeler kapsamında,  yaşlılarımıza ikinci baharını yaşayacağı  çağdaş bir huzurevi kazandırmak için; Eski Lapta Huzurevi’nin bulunduğu noktaya, yeniden huzurevi inşa etmek amacıyla Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği ile proje yarışması düzenlenmesine yönelik çalışmalarını tamamlama aşamasına gelmiştir.

Yaşlılarımızın yaşam kalitesi arttıracak, tüm ihtiyaçlarına cevap verecek, kendi mimarlarımızın tasarlayacağı çağdaş bir huzurevi projesi için  ilerleyen günlerde Bakanlığımız tarafından   yarışma duyurusu yapılacaktır.

 

Hafta boyunca, Sosyal Hizmletler Dairesi tarafından 500’e yakın yaşlımıza  farklı bölgelerde çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenecektir.

 Unutmamalıyız ki ; geleceği  ancak, yaşamın her alanında önemli hizmetlerde ve görevlerde bulunan yaşlılarımızın bizlere devrettiği birikimlerin  üzerine yenilerini ekleyerek yakalayabiliriz. Yaşlılarımızı unutmamak, bakım, barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için verdiğimiz uğraş onları mutlu edeceği gibi bizim de geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacaktır.

 

Yaşlılarımızı yalnızca bir hafta değil, her zaman hatırlayarak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek bizim öncelikli  görevimizdir.

 Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, ellerinden öpüyor;  sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

 

H. Ersan SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

 



Print
Posted: Mar 17, 2017,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789