Bakan Saner, Geçitköy’deki trafik kazası ile ilgili gelen eleştirilere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Saner, Geçitköy’deki trafik kazası ile ilgili gelen eleştirilere yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Geçitköy’deki trafik kazası ile ilgili gelen eleştirilere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Saner, bu tür konuları irdelerken dahi çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Yılda ortalama 50 bin çalışma izni verildiğini bunların da ağırlıklı olarak tarım, inşaat ve turizm sektöründe olduğunu  belirten Saner Çalışma izni ile ülkeye gelen herhangi bir kişinin sadece kendi müracaat ettiği ilgi alanında hizmet verebileceğine vurgu yaptı.

Saner ‘Kasiyer olarak gelirse kasiyer olarak tezgahtar olarak gelirse tezgahtar olarak hizmet vermek zorundadır. Ama siz bir işsahibi olarak tezgahtara kamyonetinizi verip sürdürürseniz bunun takibini kimin yapacağının takdirini sizlere bırakıyorum. Her işin altında çalışma bakanlığının verdiği izinlerin sorgulanması mı yoksa kişinin kendi sahip olduğu özelliklerine göre yaptığı işi bir ruhsat çerçevesinde yapıp yapmadığnın değerlendirilmesi mi doğru”  diye konuştu.

Olayı duyar duymaz Sosyal Himzetler Dairesi Müdürünü aradığını ve

olaya müdahale edilip edilmediğini sorduğunu anlatan Saner ekiplerin olaya müdahale için yola çıktığı yanıtını aldığını söyledi.

Saner ‘Ekipler bize oraya gidip kendileri ile ilgilendiğimiz için ailenin de teşekkür ettiğini müdürüm söyledi. Tüm bu gerçekler varken bunun basına ve dolayısıyla bize farklı yansıması hizmet veren başta bakanlık olarak biz suçlanıyoruz ama bizim personelimizin de moral ve motivasyonunu ne hale getirebileceğini sizler de çok iyi biliyorsunuz. Dün öğleden önce aile ziyaret edilmiştir. Çocuklarına bakarlar veya bakmazlar alternatifli olarak da neler yapılabileceği konusunda kendilerine bakanlık olarak tüm desteği vereceğimizi net bir şekilde ifade ettik’ dedi.

Ceza konusunda ise ilgili şirkete yapmış olduğu hatalı davranıştan dolayı anında  ceza kesildiğini belirten Saner, cezanın ise yasa gereği bir asgari ücret yani 2020 TL olduğunu belirtti.

Bakan Saner bir soruya karşılık, çalışma bakanlığı olarak yolda giden bir aracı durdurup şoförün ne tür ehliyeti olduğunu sorma yetkisi bulunmadığını ancak önümüzdeki günlerde lansmanı yapılacak olan çalışma kartlarının uygulamaya girmesiyle bu gibi konuların takip altına alınabileceğini söyledi.
Print
Posted: Mar 14, 2017,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789