Bakan Sucuoğlu, DAÜ KAEM Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Bakan Sucuoğlu,  DAÜ KAEM  Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulde konuşan Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yürütülen ortak projelerin geliştişilmesi ile ilgili Bakan Sucuoğlu ile görüş alışverişinde bulundu.

Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “1. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı” düzenlendiğini, çalıştayda elde edilen sonuç raporu ışığında 5 yıllık bir  “Ulusal Eylem Planı ” hazırlandığını belirten Erbilen,  Eylem Planı çerçevesinde Bakanlığın Panik Butonu uygulamasını hayata geçirdiğini anımsattı.

 Erbilen, Çalıştay Sonuç Bildirgesi’nde yer alan  en önemli önlemlerden  birinin de kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal zihniyet   dönüşümünün sağlanması olduğunu, bunun için de iki kurum arasında eğitim çalışmalarının yapılmasının   planlandığını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da  konuşmasında, kadına yönelik şiddetin toplumda kanayan bir yara olduğuna işaret ederek , bir çok kadının  sözlü ya da fiziksel şiddete uğradığını  ancak kapalı toplum yapısından dolayı  bunu dile getiremediğine dikkat çekti.

Bakanlık olarak kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda , Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi ile her türlü işbirliği  yapmaya hazır olduklarını kaydeden Sucuoğlu, şiddete karşı farkındalığın ve bilincin  oluşturulması için ilerleyen günlerde iki kurum arasında, toplumun tüm kesimlerini  kapsayacak  eğitim çalışmalarının planlandığını  kaydetti.

Yerel yönetimlerin ve diğer üniversitelerin de bu eğitimlere dahil edileceğini  anlatan Bakan Sucuoğlu, panik butonu  uygulamasının daha etkin tanıtımının yapılması için   de  Bakanlık tarafından çalışma başlatılacağını sözlerine ekledi.

Print
Posted: Eyl 11, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345