DAÜ-SEM '' Programlanabilir Akıllı Sistemlerin Tasarımı Projesi " için Bakan Sucuoğlundan destek istedi.

DAÜ-SEM '' Programlanabilir Akıllı Sistemlerin Tasarımı Projesi "  için Bakan Sucuoğlundan destek istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Merkezin bireysel ve mesleki gelişimi sağlamaya dönük eğitim programları ve faaliyetleri  hakkında Bakan Sucuoğlu’na bilgi veren  Yönetim Kurulu Başkanı  Doç. Dr. Orhan Korhan, merkez tarafından teknolojik ve bilimsel açıdan dünya dinamiklerine uyum sağlamak  hedefiyle  hazırlanan  " Programlanabilir  Akıllı Sistemlerin  Tasarımı Projesi " nin hayata geçirilmesi konusunda Bakan Sucuoğlu’ndan destek istedi.

Proje ile çocukların ve gençlerin  yeni nesil elektronik, mekanik ve mikroişlemci/ mikrodenetleyici teknolojileri ile tanışmalarını hedeflediklerini anlatan Korhan;  gençlerin öğrendikleri ile düşünüp, tasarlayıp, üretmelerine imkan tanımayı, güncel teknolojileri daha iyi anlayarak uygulama becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ülkede uygulanan eğitim sistemindeki eksikler nedeniyle, çocukların  düşünmekten, sorgulamaktan, tasarlamaktan ve üretmekten  uzaklaştığına  vurgu yapan Korhan, çocukların sınav kaygısı, cep telefonu ve tablet oyunları gibi, öğrenmeyi ve üretici zekâyı engelleyici bir takım etkenler nedeniyle, deneme yanılma  ve düşünme metodolojilerinden de  uzaklaştığına dikkat çekti.

Korhan, Proje ile çocukların ve gençlerin mekanik el becerilerini geliştirmesine, takım halinde çalışmasına ve teknolojiyi düşünerek üretmeyi öğrenmesine fırsat tanınacağını belirterek çocukların sahip oldukları fikirleri özgüvenle hayata geçirme imkanına sahip olacağını  kaydetti.

Programlanabilir Akıllı Sistemlerin Tasarımı Projesi’ni  ilgili paydaşları ve meslek örgütlerini ziyaret ederek kamuoyuna tanıtmak  istediklerini belirten Korhan, DAÜ-SEM olarak  ilerleyen teknolojiyi göz önünde bulundurularak eğitimler verme  ve  gençleri  meslek edindirme misyonu ile çalıştıklarını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da konuşmasında,   yerel işgücü istihdamının önemine işaret ederek ,    Devlet Planlama Örgütü  verilerine göre, ülkede  18-22 yaş arası 9800 işsiz genç  olduğunun altını çizdi.

Ülkenin lokomotif sektörü olan  turizm ve hizmet sektöründe çalışan  KKTC vatandaşı sayısının  aşağıya düştüğünü  belirten Bakan Sucuoğlu, Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Tüzüğü kapsamında,  KKTC vatandaşlarına Teşvik Prim Fonu’ndan  sosyal güvenlik desteği verildiğini anımsattı.  Tüzük kapsamının genişletilerek , özel sektörde çalışacak engelli vatandaşların  sosyal güvenlik yatırımlarının da   48 ay süreyle devlet tarafından  karşılanacağını açıklayan Sucuoğlu,  16 yaşından itibaren  gençlerin yaz tatillerinde çalışmasını teşvik etmek için yeni  projeler hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Bakan Sucuoğlu, yerel işgücü istihdamının desteklenmesini  sağlayacak, gençlerin önünü açmasına fırsat yaratacak projelere  destek vermeye her zaman  hazır olduklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Print
Posted: Ağu 29, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345