Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Belediye Emekçileri Sendikası yetkililerini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  Belediye Emekçileri Sendikası yetkililerini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  Belediye Emekçileri Sendikası yetkililerini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, önümüzdeki aylarda belediyelerin maddi anlamda zorluklar yaşayabileceğini söyleyerek, hem bu konuda hem de çalışanların sıkıntıları konusunda hükümetin çalışmalar başlattığını söyledi.

 Sendika Başkanı Mustafa Yalınkaya  konuşmasında, Bakan Sucuoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek, hükümetlerin değiştiğini ama sürekliliğin önemli olduğunun altını çizdi. Yalınkaya, belediyeleri önümüzdeki 5 ay içinde  ciddi krizlerin beklediği bir döneme girileceğini  ifade ederek, söz konusu krizlerin çalışma hayatını  etkileyeceğine ve sosyal patlamayı getireceğine dikkat çekti. Yalınkaya, mevcut hükümetin sorunlara en erken zamanda çözüm bulması için Çalışma Bakanı Sucuoğlu’ndan destek talep  etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da, belediyelerin bu ülkenin hizmet veren kurumları olduğunu kaydederek, belediyelerin Aralık sonu Ocak ayı  itibarı ile yaşayabileceği ciddi sıkıntılar olduğunu kaydetti.

“Bu konuda bir çare üretmek zorundayız. Bunun ötelenmesi veya bir şekilde yok sayılması her şeyi etkiler. Başta çalışma barışı olmak üzere, sosyal sıkıntılar da yaratır . Çünkü, binlerce insanımız  belediyelerde çalışıyor.” ifadelerini kullanan  Bakan Sucuoğlu, Lefkoşa  Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile bu konuları görüşüp çözüm yolları üzerinde konuştuklarını kaydetti ve  hükümet olarak da  konu üzerinde çalıştıklarını belirtti.

            “Son imzalanan ek protokol anlamında önümüzdeki süreçte belli konularda bir yumuşama, sıcak paranın buraya aktarılmasıyla birlikte belli sektörlerde bir rahatlama ve dolayısı ile bunun topluma yansıması anlamında pozitif görüntü ortaya çıkacak. Ama bu süreç içerisinde özellikle  belediyelerle ilgili çalışanların da sorunlarının en kısa sürede çözümlenmesi gerekir.” şeklinde konuşan  Bakan Faiz Sucuoğlu, hükümetin bu konuda hassasiyeti olduğunu ve çözüm üretilmesi adına çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.    

Print
Posted: Tem 22, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345