Bakanı Faiz Sucuoğlu,Günay Kibrit başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) heyetini kabul etti.

Bakanı Faiz Sucuoğlu,Günay Kibrit başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) heyetini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  Günay Kibrit başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) heyetini kabul etti.

KTOÖD Başkanı Günay Kibrit kabulde yaptığı konuşmada, Bakan Sucuoğlu’na yeni görevinde başarılar dilerken,  engellilik konusunun  artık bir sosyal sorumluluk  değil  bir politika olması gerektiğine vurgu yaptı.  Ülke  genelinde engellilerin yaşadığı sıkıntılardan  bahseden Kibrit, engellilerin sorunlarının aşılması için  koordinatör bakanlık olarak  Çalışma Bakanlığı ile  işbirliği içinde çalışma arzusunda olduklarını söyledi.

 650 engellinin  istihdam beklediğini  ve 2006 yılından beri kamuda engelli istihdamının yapılmadığını belirten Kibrit,  engellilerin sosyal yaşama dahil olması ve ekonomik yönden hayata tutunması için engelli istihdamın arttırılması gerektiğine dikkat çekti. Engellilerin  istihdama hazır hale getirilmesi için   mesleki donanım  ve  beceri kazandıracak  sertifikalı eğitim programlarının  hayata geçirilmesinin önemine değinen Kibrit, Sanayi Odası ve Ticaret Odası  ile  yürütülen proje kapsamında  20 engellinin takı tasarımı eğitimi aldığını  kaydetti ve benzer projelerin hayata geçirilmesi için  Bakan Sucuoğlu’ndan  destek talep etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, TC ile imzalanacak protokolde engelli vatandaşlar için ciddi açılımlar olduğunu ifade ederek, 2020 yılında yeni bütçeyle birlikte, Engelsiz Yaşam Evi’nin ikinci etabının  ihalesine çıkılmasının planladığını  belirtti.

Yeni Erenköy Sağlık Ocağı  Eski Hizmet Binası’nın Karpaz bölgesindeki engelli gençlere hizmet verecek  18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’ne  dönüştürülmesi için  Sağlık Bakanlığı ile  istişarelerde bulunduklarını  söyleyen Sucuoğlu, hükümetin, engelli vatandaşların kamuda istihdamı ve  kamuda çalışan engellilerin  baremlerinin düzenlenmesi ile ilgili yaşadıkları sıkıntıların çözümü için  adım atacağını ifade etti.

Sucuoğlu, Bakanlık olarak sivil toplum örgütleri ile  her zaman işbirliği içinde çalışmayı prensip edindiklerini önemle vurguladı ve engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için  ulaşılabilecek  gerçekçi hedefleri  hayata koymayı  planladıklarını, engelli vatandaşlara  ve sorunlarına hassasiyetle yaklaştıklarını sözlerine ekledi.

Print
Posted: Tem 12, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567