Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC Mobbing ile Mücadele Derneği temsilcilerini kabul etti.

Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  KKTC Mobbing ile Mücadele Derneği temsilcilerini kabul etti.

Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  KKTC Mobbing ile Mücadele Derneği temsilcilerini kabul etti.

Kabulde konuşan Dernek Başkanı Dr. Türel Özer Öksüzoğlu, derneğin kuruluş amacı, önemi, yapmış olduğu bilimsel çalışmaların sonuçları konusunda Bakan Sucuooğlu’na bilgi verdi.

İşyerinde psikolojik şiddetin (Mobbing) bugüne kadar çalışma hayatında sıkça karşılaşılan bir durum olduğuna işaret eden Öksüzoğlu, Derneğin kurulmasıyla mobbing ile ilgili   farkındalığın toplumda arttığına dikkat çekti.

Dernek olarak amaçlarının , mobbingi çalışma psikolojisi yönüyle irdelemek, farkındalık yaratmak, yasal mevzuatlardaki boşlukları ortaya koymak, mobbing sürecinde bireysel ve örgütsel mücadele etmenin birlikteliğini yaratmak ve çalışanlarla yöneticilerin bilinçlendirilmesi için katkı koymak olduklarını söyleyen Öksüzoğlu,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın birlikte hareket edecekleri  en önemli paydaşlarından biri olduğunun altını çizdi.  

“Mobbing, işyerinde bir kişi veya gruba diğer bir çalışanın veya çalışanların sistematik olarak yönelttiği olumsuz davranışlar sonucu kişi veya kişilerin fiziksel ve psikolojik sağlığının bozulduğu bir süreçtir” diyen Öksüzoğlu, genel çerçeveye bakıldığında bu durumun yalnızca mağdur olanlara değil, mobbingin gerçekleştiği kurum ve tüm topluma zarar verdiğini söyledi.

Öksüzoğlu, “Mobbing ile Mücadele Ortak Akıl Çalıştayı ve Eylem Planı Hazırlanması” "TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna benzer bir komisyonun, KKTC Meclisi bünyesinde kurulması" ve "Çalışma Bakanlığı  uhdesinde mobing  ile mücadele konusunda  komite kurulması" ile ilgili taleplerini de Bakan Sucuoğlu’na aktararak,  Bakanlık ile  işbirliği içinde çalışmayı arzuladıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da  Mobingle Mücadele Derneği’nin  son dönemde yapmış olduğu özverili   çalışmalar ile kamuoyunda mobbing  hakkında  farkındalık yarattığını belirterek ziyaretlerinden dolayı dernek temsilcilerine teşekkür etti. 

 Mobbing ile ilgili yasal  mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi için   derneğin atmış olduğu  adımları desteklediklerini kaydeden Sucuoğlu,  Bakanlık olarak mobbingle mücadelede birlikte çalışmak için ortak çaba göstermeye hazır olduklarını  sözlerine ekledi.

 

 

Print
Posted: Tem 11, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567