Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu bugün Turgay Deniz başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası yetkililerini kabul etti.

Kabulde konuşan Oda Başkanı Turgay Deniz, Yerel İstihdamın Desteklenmesi  Tüzüğü kapsamında yürütülen  uygulamalardan beklenen düzeyde  sonuç alınamadığına dikkat çekerek  tüzüğün etkinliğinin  arttırılması için mesleki eğitimi ve ara eleman yetiştirilmesini  destekleyici projelere önem verilmesi gerektiğini söyledi.  Resmi istatistiklere göre  KKTC’de işsizlik oranının %6.4, 16-24 yaş arasındaki gençlerde ise  %17 olduğunu belirten Deniz, işsizlik sorunun en önemli nedeniniz  "iş var yerli çalışan yok " olgusu olduğunu  ifade etti.

Kamu ile  özel sektörün çalışma saatlerinin örtüşecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Deniz, kamudaki çalışma saatlerinin verimsizliğinin özel sektörü  olumsuz etkilediğini kaydetti.

 Asgari Ücretler Yasası’nın  bütünlüklü olarak  gözden geçirilmesi  ve Ticaret Odası’nın da  Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda  yer  alması gerektiğine işaret eden Deniz, asgari ücret  saptama kriterlerinin ülke gerçekleri dikkate alarak  düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Turgay Deniz, Af niteliği taşıyan her yeni düzenlemenin , yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getiren işverenler için bir ceza olduğuna da değinerek ,   bu haliyle büyük adaletsizliklere yol açtığını ve devlete olan güveni zedelediğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da çalışma yaşamında,  Bakanlık olarak tüm paydaşlarla  birlikte çalışmayı hedeflediklerini kaydetti.

Son 8 yılda  DPÖ verilerine göre  kayıt dışılık oranının %20.44  olduğunun altını çizen Sucuoğlu, bunun ciddi bir rakam olduğunu vurgulayarak ilerleyen günlerde Bakanlık olarak  bir af uygulaması ve paralelinde  yeni açılımlar hayata geçireceklerini  ifade etti.  Kayıt dışılığın ekonomik olduğu kadar insani boyutunun da önemli olduğuna değinen Sucuoğlu, paydaş örgütlerin görüşü alınarak  hayata geçirilecek uygulamaya son şeklinin verileceğini söyledi. Bakanlık bünyesinde iş arayanların kaydının tutulacağı bir veri bankası oluşturulması için çalışma  başlattıklarını anlatan Sucuoğlu, mesleki eğitim ve ara eleman için  Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde  her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Print
Posted: Haz 28, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567