Bakan Sucuoğlu,Zeytin Ağacı Yardımlaşma Derneği’ni (ZAYDER) ziyaret etti.

Bakan Sucuoğlu,Zeytin Ağacı Yardımlaşma Derneği’ni (ZAYDER) ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  Zeytin Ağacı Yardımlaşma Derneği’ni (ZAYDER) ziyaret ederek, derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ni (ZAYDER) ziyaret etti. Girne, Lefkoşa ve Mağusa’da şubesi bulunan ve ülke genelinde ihtiyaçlı aile ve kişilere yardımlarıyla dikkat çeken derneğin yönetim kurulu başkanı Rabia Özcömert ile görüşen Sucuoğlu, derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Dernek başkanı Rabia Özcömert,  derneğin  gıda ve giyim bankası  aracılığıyla ihtiyaçlı ailelere destek verdiğini belirterek  çocuklara, ailelere,  hasta ve yaşlılar ile özel gereksinimli bireylere de    destek sağladıklarını kaydetti.

ihtiyaçlı ev kadınlarını üretime teşvik etmeye çalıştıklarını söyleyen Özcömert,   Kadın sığınma evinden gelen kadınlarla çalıştıklarını  ve  onları topluma kazandırarak kendi ayakları üzerinde üretimde yer almalarını sağlamak  için de ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Özcömert, kadınların  el emeği ile ürettiği ürünlerin  Surlariçi  bölgesinde satışının yapılmasına imkan sağlayacak  bir yere ihtiyaç duyduklarını belirterek Bakan Sucuoğlu’ndan destek istedi.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da  Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etmekten büyük heyecan duyduğunu dile getirerek  derneğin ihtiyaçlı kadınlara  yönelik hayata geçirdiği üretim modelinin güzel bir örnek olduğuna dikkat çekti. Sucuoğlu, ihtiyaçlı kadınlara ve annelere  çalışarak üretme ve üreterek katkı sağlama imkanı  sağlayan derneğin , gönüllülük esası ile  kadınlara destek olmasının öneminin altını çizdi. Engelli  vatandaşların da üretime katılarak yaptıkları işten  kazanç elde etmesini  hedefleyen projelerin ilerleyen günlerde hayata geçirilmesi için çalışma başlatılacağını kaydeden Sucuoğlu,   Bakanlık olarak derneğin çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını  da sözlerine ekledi ve derneği yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Print
Posted: Haz 19, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567