Bakan Sucuoğlu 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Bakan Sucuoğlu 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Bakan Sucuoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:

"1 Haziran Dünya Çocuk Günü , çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlayan, yoksulluk, çocuk işçiliği, eğitim, istismar gibi tüm çocukların yaşamını ilgilendiren konulara odaklanan ve çocukların sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekerek farkındalık yaratmayı amaçlayan önemli bir gündür.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her türlü haktan yararlanarak haklarının ve sorumluluklarının bilincinde yetişmesini sağlamak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak önceliğimizdir.

Bu bilinç ile hareket eden  Bakanlığımız, ,çocuklarımızın fiziksel, zihinsel, ahlaki, ruhsal ve toplumsal olarak sağlıklı koşullar altında yetişmesi; beslenme, barınma, dinlenme, oyun olanakları başta olmak üzere temel bakım hizmetlerinin sağlanması; fiziksel, zihinsel ya da sosyal bakımdan özel gereksinim duyan çocuklarımıza gerekli tedavi, eğitim ve bakımın yapılması amacıyla özveriyle hizmet vermektedir.

 Bakanlığımıza bağlı  Sosyal Hizmetler Dairemiz; çocukların  fiziksel, sosyal, zihinsel ve duygusal gelişimini engelleyecek durumların bulunduğu olumsuz koşulları ortadan kaldırarak çocuğun gelişimi için elverişli koşulları yaratmak için  çalışmakta; muhtaç durumdaki ebeveynlere çocuklarına uygun koşulları sağlayabilmesi için katkı yapmakta , olumsuz şartlarda bulunan çocukları koruma ve gözetim altına almaktadır.

Çocuklarımızın her türlü şiddet ve istismardan uzak; fiziksel, sosyal ve ruhsal olarak sağlıklı ve güvenli bir şekilde gelişmesini sağlamak,  toplum olarak hepimize düşen önemli bir görevdir. Bununla beraber, çocuklarımızın  eğitim hakkının da korunup geliştirilmesi son derece önemlidir.                                                                    

Bu vesileyle ; en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın “ 1 Haziran Dünya Çocuklar Günü’nü” en içten duygularımla kutlar, tüm çocuklarımıza mutlu bir hayat sürmelerini dilerim. "

 

Dr. Faiz SUCUOĞLU

Bakan

Print
Posted: May 31, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567