Sucuoğlu, Makine Mühendisleri Odası yetkilileri ile görüştü.

Sucuoğlu, Makine Mühendisleri Odası yetkilileri ile görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, , Ahmet Ulubay  başkanlığındaki Kıbrıs Türk Makine Mühendisleri Odası yetkililerini makamında kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmada Oda Başkanı Ulubay , Bakan Sucuoğlu’na   yeni görevinde başarılar dileyerek, Oda’nın  çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Makine Mühendisleri Odası olarak en büyük paydaşlarından birinin  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğuna işaret eden Ulubay , iş makineleri, vinçler ve kaldırma cihazlarıyla ilgili   Oda tarafından hazırlanan "İthalatı ve İhracatı Denetleme Tüzüğü’"nün hayata  geçirilmesi konusunda  yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.  Yasal mevzuat açısından ülkede bu konuda büyük sıkıntı yaşandığını anlatan Ulubay, yetkili kurumun Çalışma Dairesi olduğunu belirterek, tüzüğün yürürlüğe geçmesi için Bakan Sucuoğlu’ndan destek istedi. Ulubay, Makina Mühendisleri Odası olarak, toplum menfaati yararına olacak her türlü görev ve işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu da konuşmasında,  Bakanlık olarak hedeflerinin   sektörlerin önünü açmak  ve vatandaşların işlerini yokuşa sürmek yerine kolaylaştırmak ve hızlandırmak  olduğunu söyledi.

Tüzüğün  yürürlüğe girmesi için Bakanlık olarak işbirliğine açık olduklarını  belirten Sucuoğlu, Oda’ nın bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak  hareket etmeye hassasiyet göstereceklerini  söyledi.  

İlerleyen günlerde Bakanlık olarak kendilerini yoğun bir temponun beklediğini kaydeden Sucuoğlu, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  doğumdan ölüme kadar, insan ömrünün her döneminde  sorumluluğu olan bir bakanlık. İnsanımıza olumlu yönde dokunabilmek ve  sorunlarını çözebilmek amacıyla Aralık sonuna kadar   otomasyona geçmeyi hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın bürokratik  işlemlerini süratli bir şekilde yapabilmesi  için çalışacağız. Vizyonumuz,   vatandaşlarımızın işini  zorlaştırmak değil  kolaylaştıracak çözümler üretmek olacak. Bu yönde gayret göstereceğiz " şeklinde konuştu.

Print
Posted: May 29, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345