Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner’den Üreten Kadınlara Tam Destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner’den Üreten Kadınlara Tam Destek

Bakan Saner, Serdarlı köyünde  kesme şeker üretimi yapan Kamer Belet’i,  sele  örgücülüğü yapan  Ayşe Çimen’i ve  Lütfiye Sağıroğlu’nu ziyaret ederek, unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıs’a özgü meslekleri devam ettiren üretici kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı  ve günün anısına çiçek takdim etti.Saner’e ziyaretinde Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt da eşlik etti.

 

  Üretici kadınlarla sohbet eden ve  el emeği göz nuru ürünlerini inceleyen  Saner: " Sizlerin yaptığı iş çok değerli. Hem kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerimzi icra ederek  kültürümüzü gelecek nesillere aktarıyorsunuz  aile bütçesine katkı sağlıyor hem de kadınlarımızın her işi  yapabileceklerini gösteriyorsunuz. Kadınlarımızın her alanda olmalarını ve üretmelerini istiyoruz. Elinize, emeğinize sağlık, başarılarınızın devamını diliyorum"  dedi.

 

Daha sonra Serdarlı  Sağlık ve Kültür Derneği’ni ziyaret eden Bakan Saner,  Dernek Başkanı Vicdan Karagözlü eşliğinde Serdarlı Kültür Sanat Evi’ni gezerek  köy kadınlarının ürettiği ürünleri inceledi. Dernek başkanı Karagözlü’den  derneğin çalışmaları hakkında bilgiler alan Saner, Serdarlı köyü kadınlarını başarılarından dolayı tebrik etti.

 

Ziyaretin sonunda  8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basına  açıklama yapan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner: "Dünyada kadınları sadece 8 Mart’ta hatırlamak doğru değildir.Sadece kadınları bir kadınlar gününde,  bir anneler gününde  hatırlamak doğru olmaz. Onlar bizim her zaman baş tacımızdır. Bugünlerde çok allı pullu sözler   olur. Bakanlık olarak buna katılmak yerine bunu gerçek icraatlarla göstermek niyetindeyiz. Sosyal Hizmetler Dairemizle birlikte kadınlarımıza destek olma çalışmalarını birlikte yürütüyoruz.

Bugün de Sosyal Hizmetler Dairemizin yaptığı araştırma sonucu,  kendi öz kültürümüzü ve sanatımızı  üreten, gelirini bundan  kazanan kadınlarımızı Serdarlı’da  ziyaret etmek istedik. Hepsinin kendine özgü ürünlerini gördük. Bu da bize büyük bir gurur verdi. Bakanlık olarak, çok yakında,  kadınlarımızın kendi yöresel değrelerini tekrardan bizim kuşaklara kazandıracağı ve bunu yaparken de bir gelir elde edeceği    kadın kooperatiflerinin   kurulması  için çalışacağız. Kooperatif kurup bişeyler üretmek isteyen kadınlarımızın 4 yıl süreyle  sosyal sigorta yatırımlarını biz karşılayacağız.  Bugünden itibaren tüm köylerde ve bölgelerimizde,  yerel ürünleri üretecek kadınlarımıza  sosyal güvenlik yatırımları için destek vereceğiz. Hem kadının işgücüne katılım oranını attıracak hem de aileye destek sağlayacağız. " dedi.

 

Kadına yönelik şiddetin de bir ülke gerçeği olduğunu ifade eden Saner, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilk kez 1. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı  düzenleneceğini ve   çalıştaydan çıkacak sonuca gore  Bakanlığın   kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planının  şekillenip hayata geçirileceğini söyledi. Saner, bunun için bütçenin de hazır olduğunu sözlerine ekledi.                                                                                             


Print
Posted: Mar 8, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345