Bakan Saner, Serdarlı köyünde kesme şeker üretimi yapan Kamer Belet’i, sele örgücülüğü yapan Ayşe Çimen’i ve Lütfiye Sağıroğlu’nu ziyaret ederek, unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıs’a özgü meslekleri devam ettiren üretici kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı ve günün anısına çiçek takdim etti.Saner’e ziyaretinde Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt da eşlik etti.
Üretici kadınlarla sohbet eden ve el emeği göz nuru ürünlerini inceleyen Saner: " Sizlerin yaptığı iş çok değerli. Hem kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerimzi icra ederek kültürümüzü gelecek nesillere aktarıyorsunuz aile bütçesine katkı sağlıyor hem de kadınlarımızın her işi yapabileceklerini gösteriyorsunuz. Kadınlarımızın her alanda olmalarını ve üretmelerini istiyoruz. Elinize, emeğinize sağlık, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.
Daha sonra Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği’ni ziyaret eden Bakan Saner, Dernek Başkanı Vicdan Karagözlü eşliğinde Serdarlı Kültür Sanat Evi’ni gezerek köy kadınlarının ürettiği ürünleri inceledi. Dernek başkanı Karagözlü’den derneğin çalışmaları hakkında bilgiler alan Saner, Serdarlı köyü kadınlarını başarılarından dolayı tebrik etti.
Ziyaretin sonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basına açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner: "Dünyada kadınları sadece 8 Mart’ta hatırlamak doğru değildir.Sadece kadınları bir kadınlar gününde, bir anneler gününde hatırlamak doğru olmaz. Onlar bizim her zaman baş tacımızdır. Bugünlerde çok allı pullu sözler olur. Bakanlık olarak buna katılmak yerine bunu gerçek icraatlarla göstermek niyetindeyiz. Sosyal Hizmetler Dairemizle birlikte kadınlarımıza destek olma çalışmalarını birlikte yürütüyoruz.
Bugün de Sosyal Hizmetler Dairemizin yaptığı araştırma sonucu, kendi öz kültürümüzü ve sanatımızı üreten, gelirini bundan kazanan kadınlarımızı Serdarlı’da ziyaret etmek istedik. Hepsinin kendine özgü ürünlerini gördük. Bu da bize büyük bir gurur verdi. Bakanlık olarak, çok yakında, kadınlarımızın kendi yöresel değrelerini tekrardan bizim kuşaklara kazandıracağı ve bunu yaparken de bir gelir elde edeceği kadın kooperatiflerinin kurulması için çalışacağız. Kooperatif kurup bişeyler üretmek isteyen kadınlarımızın 4 yıl süreyle sosyal sigorta yatırımlarını biz karşılayacağız. Bugünden itibaren tüm köylerde ve bölgelerimizde, yerel ürünleri üretecek kadınlarımıza sosyal güvenlik yatırımları için destek vereceğiz. Hem kadının işgücüne katılım oranını attıracak hem de aileye destek sağlayacağız. " dedi.
Kadına yönelik şiddetin de bir ülke gerçeği olduğunu ifade eden Saner, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilk kez 1. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı düzenleneceğini ve çalıştaydan çıkacak sonuca gore Bakanlığın kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planının şekillenip hayata geçirileceğini söyledi. Saner, bunun için bütçenin de hazır olduğunu sözlerine ekledi.