Saner, Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Ali bin Hasser al -Ghafis ile görüştü.

Saner, Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Ali bin Hasser al -Ghafis ile görüştü.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner İslam İşbirliği Teşkilatı 'nın Suudi Arabistan'in Cidde kentinde düzenlenen ve 57 ülkenin yer aldığı, İİT üyesi ülkelerde evlilik ve aile kurumu ile bu kurumda değerlerin korunması  Bakanlar konferansının son gününde Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Ali bin Hasser al -Ghafis ile görüştü.
Bakan Saner, Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Ali bin Hasser al -Ghafis'e yeni atandığı görevinde başarılar diledi ve Suudi Arabistan'da bulundukları süre içerisinde kendisine ve ekibine gösterilen konukseverlikten dolayı teşekkür etti.
 
Bakan Saner Suudi Mevkidaşına, Cidde'de bir ilk yaşadıklarını bunun son on yıldır gözlemci üye sıfatı ile Cyprus Turkish State olarak katıldıkları IIT toplantılarında bu kez Turkish Republic of Northern Cyprus olarak kabul edilmelerinden dolayı IIT Genel Sekreteri Dr. Yuosef bin Ahmed Al-Othaimeen'e teşekkürlerini ifade ettiğini belirterek başladığı konuşmasında Suudi Araabistanın IIT içerisindeki önemini çok iyi bildiklerini söyledi.
Bakan Saner Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Ali bin Hasser al -Ghafis'e Kıbrıs konusu hakkkında ayrıntılı bilgi aktardı . IIT uyelerinin KKTC için önemli kararlar aldığını Hükümetin  bunu takdir ettiğini de belirten Bakan Saner,  ancak alınan kararların uygulanması sırasında yaşanan bazı sıkıntılara dikkat çekti. Bakan Saner Suudi Arabistan'ın IIT içindeki konumunu çok iyi bildiklerinden bu tip kararların uygulanmasında Suudi Arabistanın rolünün çok önemli olduğunu ve Suudi Arabistanın katkı koyması halinde bunun diğer islam ülkelerini de olumlu etkileyeceğini ifade etti.
Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Ali bin Hasser al -Ghafis de görüşmede yaptığı konuşmada KKTC bakanı H.Ersan Saner'i ülkesi Suudi Arabistanda görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirererek Bakan Saner'e KKTC'nin bu konferansa gözlemci üye olarak katılmasından dolayı teşekkür etti. Bu tip konferansların iki ülke arasındaki bağları güçlendireceğine işaret eden Bakan Ali bin Hasser al -Ghafis KKTC ile IIT içerisinde her zaman çalışmak istediklerini belirterek Suudi Arabistan olarak Birleşmiş Milletler'in adada sürdürdüğü barış görüşmalerini desteklediklerini ifade etti.
Print
Posted: Şub 13, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345