Saner:Hedefimiz yeni asgari ücreti biran önce yürürlüğe koymak

Saner:Hedefimiz yeni asgari ücreti biran önce yürürlüğe koymak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, BRT’de yayınlanan 17’inci saat programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Konuşmasına Girne Sosyal Sigortlar Dairesi’ndeki grevi değerlendirerek başlayan Saner, sendikanın tesbitlerinin doğru olmadığını belirterek, sendikayı bu konuda yeniden düşünmeye çağırdı.
Saner, “E” devlet projesinin devam ettiğini bundan sonraki hedefin “E” bakanlık olduğunu ifade ederek amaçlarının daha aktik bir bakanlık yaratmak olduğunu söyledi.
Konuşmasında Asgari ücret tsbit komisyonunun yarınki toplantısına da değinen Saner, Maliye Bakanı’nın yıl içerisindeki artışın 7.5 olacağını söylediğini anımsatarak yıl içerisindeki oranın 10.19 olarak açıklandığını ve bunun yeniden değerlendireceklerini belirtti.
Saner, göreve geldikten sonra Temmuz ayında bir toplantıda asgari ücreti belirlediklerini ifade etti.
Bakan Saner, yeni asgari ücret konusunda Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de bir açıklaması olduğunu anımsattı.
Tüm planlarını yüzde 8 civarında olarak yaptıklarını ifade eden Saner, asgari ücretin yeniden belirlenmesi için bu akşam yeniden bir durum değerlendirmesi yapacaklarını kaydetti.
Saner, yarınki toplantıya katılacağını da açıkladı.
Asgari ücretin yarın netleşemeyecebileceğini çünkü durum değerlendirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Saner, hedeflerinin bu yıl bir an önce ocak ayından itibaren yürürlüğe koymak olduğunu bu amaçla bu kadar hızlı davrandıklarını söyledi.
Asgari ücretle çalışan kesimi rahatlamak istediklerini belirten Saner, asgari ücretin beklenilmemesi gerektiğini çünkü asgari ücrete hayat pahalılığının da eklendiğini kaydetti.
Cas çalışanları konusuna da değinen Saner, “bakanlığa ve ilgili dairelere 3 tane yazışma geldi. Bunların ki tanesi sendikadan bir tanesi de çalışma dairesinden. Biz üçü hakkında da hemen faaliyete geçtik ve direk olarak bunu değerlendirdik. Yasal olarak kendilerine 5 iş günü içerisinde yazının gündeme getirilmesi gerekirdi. Müsteşar 5 Ocak’ta ilgili tarafları toplantıya çağıracak” dedi.
Çalışanların işten atılmaları konusunda gerekli araştırmaların yapıldığını ifade eden Saner, çalışma bakanlığının bu konuda yasal prosodürü atlamadan konuyla ilgilendiğini açıkladı.
İki çalışan ve Cas müdürünün ifadesinin alndığını belirten Saner, işten çıkarılan Cas çalışanları ile işverenin iddialarının farklı olduğunu belirtti.

Print
Posted: Oca 5, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345