Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, “Pendik Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi” ile “Yalova Çınarcık Huzur Evi” merkezlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, “Pendik  Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi” ile “Yalova Çınarcık  Huzur Evi” merkezlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner, Türkiye temasları çerçevesinde beraberindeki heyetle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı “Pendik  Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi” ile “Yalova Çınarcık  Huzur Evi” merkezlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tesisleri yerinde inceleme fırsatı bulduklarını belirten Saner,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak birçok projeleri olduğunu, KKTC’ de  yapımı devam eden  “Engelsiz Yaşam Evi” ve 2017 yılı içerisinde  yapılması planlanan “Huzur Evi” ile diğer projeler konusunda, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda  yetkili ve uzman kişilerle istişare ettiklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.  

T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı birçok gelişmiş ve modern tesislerin olduğunu söyleyen  Bakan Saner, bunları yerinde ziyaret edilmesinin kendileri açısından çok önemli olduğunu belirterek, ileride K.K.T.C’de  gerçekleştirecekleri  projelerin şekillenmesi açısından çok yararlı olduğunu ifade etti.
Saner, KKTC Hükümeti ve Bakanlık olarak bu konuya çok önem verdiklerini belirterek, “Engelsiz bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” yaratmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.   

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner, Türkiye temasları çerçevesinde, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül  Sayan Kaya ile  ikili temaslarda bulundu.

İki Bakanlığın daha önceden takvimlendirilen bir işbirliği süreci olduğunu belirten Bakan Saner, bu çerçevede  , T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül  Sayan Kaya ile gerçekleştirilen  ikili temaslarda, projeler konusunda Bakanlıkların her türlü iş birliğine hazır olduklarını ve T.C Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gerekli her türlü desteği  vermeye hazır olduğunu ifade etti.
Saner, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül  Sayan Kaya’yı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne davet ettiğini belirterek, en kısa zamanda Bakan Kaya’nın beraberindeki heyetle birlikte KKTC’ye ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

Print
Posted: Kas 26, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345