İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Yeni Yönetimi, Saner’i Ziyaret Etti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Yeni Yönetimi, Saner’i Ziyaret Etti.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Yeni Yönetimi, Saner’i Ziyaret Etti.

Tezel Baykent başkanlığındaki İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği yeni yönetim kurulu , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner’i ziyaret etti.

 Birliğin  iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili şikayet etmek yerine  hazırladıkları  çözüm önerilerini Bakan Saner’e iletmek istediklerini kaydeden Baykent, 12 maddelik öneri paketini Saner’e sundu.

Öneri paketinde,  Birlik tarafından, işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği  açısından  denetlenmesi, iş sağlığı ve güvenliği  kültürünün  yaygınlaştırılması ve topluma t tanıtılması,  Risk Değerlendirme Raporu’nun   inşaat sektöründe ve  ihalelerde  zorunlu hale getirilmesi  ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının yetiştirilmesi başta olmak üzere iş güvenliği alanında  çeşitli önlemlerin alınması talep edildi.

 Baykent, iş sağlığı ve güvenliği  bilincinin  arttırılması,  İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın etkin olarak uygulanması  için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile  ortak hareket etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de , çalışma yaşamından sorumlu Bakanlık olarak iş sağlığı ve güvenliğine  duyarsız  kalınmayacağını  önemle vurguladı.    İş sağlığı ve güvenliğini yerine getirecek koşulların oluşturulmasının birincil amaç olması gerektiğini savunan Bakan Saner,  çalışma hayatını  bu koşullara hazır hale getirmeden yol almanın mümkün olamayacağını söyledi.  İş Sağlığı ve  Güvenliği  Tüzükleri’nde  eksiklikler olduğuna işaret eden Saner,  tüzüklerin tadile edilmesi için ilgili sivil toplum örgütleri ile çalışmalarını tamamlama aşamasında olduklarını kaydetti.

Bakan Saner,  ülkede etkin ve sürdürülebilir iş sağlığı- güvenliği uygulamaları  oluşturmak için  Birlik ile işbirliği yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

 

Print
Posted: Kas 22, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345