"20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ” İÇİN FARKINDALIK YARATMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

"20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ” İÇİN FARKINDALIK YARATMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.
 "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” için farkındalık yaratma etkinliği düzenlendi.

 

Atatürk Öğretmen Akademisi ve DAÜ Okul Öncesi Eğitim Bölümü öğrencilerinin katkısıyla Lefkoşa Kuğulu Parkta gerçekleştirilen etkinliğe Lefkoşa ilkokulları ve Sosyal Hizmetler Dairesinden hizmet alan okul öğrencileri katıldı. Etkinlikte çocuklara yönelik, resim, oyun, yüz boyama ve çocuk hakları stantları kuruldu.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova etkinlikte birer konuşma yaptı.

 

“SANER”

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Dünya Çocuk Hakları Gününde çocuklarla ilgili iki bakanlık olarak çocukları eğlenirken eğitmek amacıyla etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Geleceğin teminatı olan çocuklara yapılabilecek her türlü sıkıntının önüne geçmenin hükümetin görevi olduğunu vurgulayan Saner, bu konuda bugüne kadar yapılan yasalar ve tüzüklerle çocuklara daha faydalı nasıl olabileceklerinin yolunu aradıklarını belirtti.

Saner, parklarda mahallelerde oynayan çocuk sayısının her geçen gün azaldığını ve bu nedenle çocukların kültürel olarak gelişip kendi kültürlerine sahip çıkması, Kıbrıs Türk kültürü’ne ait pirili, 5 taş ve bunlara benzer oyunları yeniden çocukların hayatına dahil etmek için Eğitim Bakanlığı’yla bir dizi çalışma yaptıklarını söyledi. Saner, Eğitim Bakanlığıyla senkronize şekilde çalışabilmekten mutluluk duyduğunu belirterek, çocukları geleceğe taşımak adına her türlü göreve hazır olduklarını ifade etti.

 

“BEROVA”

 

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, hükümetin sosyal devlet olma anlayışıyla çocukların doğru ve iyi yönde yetişebilmelerini sağlamak adına kendilerine büyük görevler düştüğünü belirterek, çocuklara gelecekte en iyisini verebilmek adına çalıştıklarını söyledi. Çocukların farklı evrelerde birtakım sıkıntılara maruz kalabildiğini dile getiren Berova, bu bağlamda da yetişme süreci içerisinde çocukları başlarına gelebilecek her türlü kötülükten korumanın asli görevleri olduğunu vurguladı. Kıbrıslı Türklerin kültürel yapısı olarak çocuklara çok düşkün olduğunun altını çizen Berova, hızlı değişen ve gelişen bu çağda, çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarmak için farklı oyun alanları yaratmak gerektiğini belirtti.

Berova, eğitim programları içerisinde düşünebilen, cevap verebilen çevreye duyarlı sosyal ilişkiler kurabilen nesiller yetiştirmek için temel eğitim programını da yenilediklerini kaydederek, tek hedeflerinin çocukları daha geleceğe daha iyi hazırlamak olduğunu ifade etti.

Print
Posted: Kas 18, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345