Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği’ni Kabul etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği’ni Kabul etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Gerçekleşen kabule  Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği Başkanı Songül Bahar, Genel Sekreter Mehtap Çiner, İş Sağlığı Uzmanı Cevdet Berber, Dernek Mali Sekreteri Erman Başaraner, Örgütlenme Sekreteri  Murat Çınaroğlu ve Faal Üye Adem Abiç katıldı.

Kabulde konuşan KIB-RAD  Dernek Başkanı Songül Bahar, derneğin sorunlarının olduğunu belirterek, Bakan Saner’den yardım talep ettiklerini söyledi.

Bahar, Radyasyon alanının özel ve tehlikeli meslek olduğunu, bundan dolayı diğer çalışma alanlarına göre daha özel ilgi gösterilmesi gerektiğini, özel hastahane ve kliniklerde  çalışan birçok insanın denetimsiz olarak radyasyon yayan aletlerde çalıştrıldığını ve bunların yeni bir tüzükle acil olarak  düzenlenmesini istedi.

KKTC ‘de Onkoloji hastalarının çok arttığını, denetçi kurumunun iyi çalışmadığını, bunun en basit örneğinin 4 Radyoloji Teknisyeni’nin Tiroid hastası olduğunu belirten Bahar, bu konu ile ilgili olarak dünyadaki gelişim ve değişimlere hükümet olarak ayak uydurulması   ve eksiklerin giderilmesini gerektiğini söyledi.

    Derneğin diğer sorunlarına değinen Bahar, İş Güvenliği ve Sağlığı Yasası’nın kendilerini yeteri kadar korumadığını,  yaptıkları işin çok riskli olmasına rağmen çalışanların gelişi güzel çalıştırıldığını, özlük haklarının yetersiz olduğunu söyleyerek , diğer alanlarda çalışan kişiler bir çok yasa ve tüzüklerle korunduğunu ayni hassasiyetin kendilerinede gösterilmesini istediklerini belirtti.

Konuşmasının sonunda Bahar, Bakan Saner’e teşekkür ederek, bu konularla ilgili yardım beklediklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner , konuyla ilgili hassasiyetini dile getirerek, Radyografer’ lerin çok özel ve riskli görev yaptıklarını fakat diğer sektörlere göre daha az ilgi duyulduğunun  farkında olduğunu söyledi.

Saner, bu konunun daha çok Sağlık Bakanlığı’yla ilgili olduğunu fakat derneğin Yazılı olarak yardım talep etmesi durumunda, Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanlığı’nın katalizör olarak , Sağlık Bakanlığı’yla istişare edeceğini ve bu alanda çalışan kişilerin rahatlaması için tüzük çalışmasına başlanabileceğini belirtti.

Konuşmasının Sonunda Saner, Bakanlık ve Hükümet olarak derneğin yanında  olduklarını ve yardıma hazırız dedi.        

 

Print
Posted: Eki 21, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567