Saner, Ankara temaslarını Ercan Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.‏

Saner, Ankara temaslarını Ercan Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.‏
Ankara temaslarını tamamlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, dün akşam  KKTC’ye döndü.
 
Ercan havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Saner, temaslarını yararlı olarak nitelendirdi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Ankara temaslarını Ercan Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.
 
Saner, Ankara temaslarını çok yararlı olarak değerlendirdi.
 
Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile yaptığı görüşme hakkında detaylı bilgi veren  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Lapta bölgesine yapılması planlanan huzurevinin temelinin 2017 yılında atılmasını planladıklarını, yine 2017 yılında Kadın Sığınma Evleri ile ilgili proje başlatma kararını aldıklarını ifade etti.
 
Bakan Saner, Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile biraraya geldiklerini ve ‘Çalışma, Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında İşbirliği Anlaşmasına’ imza koyduklarını anlattı.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanı Saner geçtiğimiz günlerde kanun hükmünde kararname ile çıkartılan muhaceret affının Türkiye tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığını söyledi.
 
Bakan Soylu ile Sosyal sigortalar kurumunun mali yapısı konusunda da görüştüklerini kaydeden Saner, kurumun borçlarının nasıl yapılandırılacağı ile iligi ciddi adımlar attıklarını belirtti.
 
Saner, Süleyman Soylu ile KKTC’deki asgari ücretin belirlenmesinde dünya standartlarında uygulanan bütün veri tabanlarının kullanılması konusunda hemfikir kaldıklarını da söyledi.
 
Temasları sırasın da imzalanan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında İşbirliği Anlaşması’nın ülkedeki çalışma yaşamı, istihdam konuları ve sosyal konularda yapılacak işleri kapsayacağını anlatan Saner şöyle konuştu; “Protokol çerçevesinde çalışma hayatının düzenlenmesi, toplu iş sözleşmeleri, iş anlaşmazlıklarının giderilmesi, çocuk işçiliğinin önlenmesi ve genel sağlık sigortasını kapsayan birçok çalışmanın gerçekleşmesi için mutabakata vardık” .

Print
Posted: Ağu 25, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567