Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner, Ankara’da temaslarda bulunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner, Ankara’da temaslarda bulunuyor.

Bakan Saner, Ankara  temasları kapsamında  23 Ağustos Salı günü ilk olarak T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Betül Sayan Kaya’yı,  daha sonra da T.C.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti.

Resmi ziyaret çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, KKTC’de yaşlılara yakışır bir huzurevinin bulunmadığını ifade etti ve Bakanlık olarak Lapta bölgesinde Bakanlığa ait arazi üzerinde Geriatri bölümünün de yer alacağı yeni bir Huzurevi’ni KKTC halkına kazandırmak için çalışmalar başlattıklarını belirtti.

 Saner, Kadın Sığınma Evi ihtiyacının giderilmesi adına Şiddet Önleme ve Danışma Merkezi’nin proje çalışmalarında TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyleyerek, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tesisleri inceleyip gerek tesis gerekse hizmet anlamında en etkili hizmeti topluma kazandırmak düşüncesi içerisinde olduklarını ifade etti . Karpaz bölgesinde eksikliği hissedilen 18 yaş üstü engelli rehabilitasyon merkezinin inşa edilebilmesi için proje çalışmaları başlattıklarını kaydeden Bakan Saner,  kısa zamanda üretilecek proje doğrultusunda yeni bir binayı kullanıma sunma arzusunda olduklarını söyledi.

"Ülkemizde yardıma ihtiyaç duyan engelli vatandaşlarımıza evde destek ve bakım hizmeti konularında da TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortak proje üretme ve işbirliği arzusu içerisindeyiz " şeklinde konuşan  Bakan Saner,  T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya bu konuda vereceği destekten dolayı teşekkür etti.

Bakan Saner ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya’ yı KKTC’ye davet ederek kendilerini en erken bir zamanda KKTC’de görmek istediklerini ifade etti .

T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya da özellikle çocuk , yaşlı ve engelli vatandaşlarla ilgili çalışmalara her türlü teknik ve proje desteği vermekten onur duyacaklarını ifade ederek  en erken zamanda Sayın Bakanın Kıbrıs davetine icabet edeceğini belirtti. Sayan,  bu projeleri birlikte iki Bakanlığın ekipleri ile birlikte hayata geçirmekten büyük mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Print
Posted: Ağu 23, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345