İnşaat Taşeronları Birliği’nden Bakan Saner’e Teşekkür.

İnşaat Taşeronları Birliği’nden Bakan Saner’e Teşekkür.
Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner’i ziyaret ederek , Çalışma ve Muhaceret Affı’nın erken zamanda hayata geçirilmesine katkı koyduğu için teşekkür etti.

Bakan Saner’in olaya daha çok insani  ve ekonomik açıdan, kendilerinin ise mesleki açıdan yaklaştığını kaydeden Amca, her iki affın da iş dünyasını  rahatlatacağını söyleyerek  Bakan Saner’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Osman Amca, belki kendi, belki işverenin ihmalinden belki de ekonomik nedenlerden dolayı cezaya düşmüş yabancı işçiler ve işverenleri yakından ilgilendiren düzenlemenin ülkede iş çevrelerinde mutluluk yarattığına işaret ederek “Bu çıkan karardan memnunuz ve yapılması gerekiyordu” dedi.

Muhaceret ve Çalışma  Affı’ nın bir gereklilik olduğuna dikkat çeken Amca, “Ülkede kalifiyeli işçi bulmada sıkıntı çekiyoruz. Üçüncü ülkelerden işçi getirerek işlerimizi yapmaya çalışıyoruz”  şeklinde konuştu.

Aftan yararlanacak işverenlerden   borcu yoktur  yazısı  aranmadan ön izin almasına imkan tanınacağını kaydeden Amca,  iş camiasının  rekabet ve verimlilik açısından rahatlayacağını söyledi.

Çalışma ve Muhaceret Affı ile ilgili m uhalefetin  sersenişte bulunmaya hakkı olmadığını kaydeden Amca, " Muhalefet eğer Anayasa Mahkemesi’ne giderse, biz de  yasal haklarımızı arayacağız. Esas ezilen biziz, yerli işverenlerin mağdur edilmesin, bize kolaylıklar sağlansın’’  ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de  ziyaretinden dolayı K.T.İnşaat Taşeronları Birliği’ne  teşekkür etti.  Hükümet olarak her iki kanun hükmünde kararnameyi çıkarırken, sivil toplum örgütlerininin beklentilerini  dikkate aldıklarını  söyleyen  Saner,  "Bizler, hükümet olarak sivil toplum örgütlerinden gelen taleplere kulak tıkayamayız. Çalışma ve Muhaceret Affı hem çalışana hem de işverene kolaylıklar sağlayacak. Herhangi bir statüde kayıtdışı duruma düşmüş  bir  kişinin  bu ülkeden gönderildiğinde  tekrar bu ülkeye  gelememesi bir insanlık suçuydu. Bu aflarla, bu suçun önünü kapamış oluyoruz. " dedi.

Affın, ekonomik şartların güçlendirilmesine katkı koyacağını ve  çalışma yaşamında işverenlere kolaylıklar sağlayacağını anımsatan Bakan Saner, kayıt dışı işçi çalıştıran işverenlere uygulanan aylık asgari ücretin 5 katı kadar idari para cezasının değiştirilerek, af kapsamında bir asgari ücrete indirildiğini ve tespit edilen işçi sayısına göre orantılandırılarak kademelendirildiğini kaydetti.


Print
Posted: Ağu 16, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345