Saner: ''Af Birçok Kolaylık Sağlayacak''‏

Saner: ''Af Birçok Kolaylık Sağlayacak''‏

Yabancı uyruklu işçi ve işverenin dört gözle beklediği Çalışma ve Muhaceret Affı çıkarken, Bakan Saner, affın kurtarıcı bir faktör olduğunu dile getirdi

Yabancı uyruklu işçi ve işverenin dört gözle beklediği Çalışma ve Muhaceret Affı çıktı.
11 Ağustos 2016 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısı sonucu yapılan açıklamada ziyaretçi veya ikamet izni bitmiş, kaçak işçi ve işverenleri kapsayacak kanun hükmünde bir kararnamenin çıkarıldığı bildirildi. Kararnamenin çalışma yaşamında da birçok yenilik getireceği beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner,konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Saner, insan haklarına uygun ve çağdaş bir çalışma yapıldığını, kararnamenin çalışma hayatında birçok kolaylık sağlayacağını, ayrıca cezaya düşmüş kişiler için de kurtarıcı bir faktör olduğunu dile getirdi.
BAKAN AÇIKLADI: “İŞÇİ DE İŞVEREN DE KURTULACAK”
Saner, Çalışma ve Muhaceret Affının hem işçiyi hem işvereni kurtaracak bir çalışma olduğunu, ayrıca iş yaşamında birçok kolaylık getirdiğini söyledi. Saner sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışma ve Muhaceret Affı, KKTC’de iş kurma izni almış ancak ekonomik sorunlardan dolayı işçilerine çalışma izni yapamamış, sosyal sigortasını yatıramamış ve bu yüzden ceza alarak ülkeden çıkarılmış olan işverenleri, kaçak duruma düşmüş, vize borcu oluşmuş halen ülkede bulunan veya ülke dışında olan işçileri ve ülkeye vize ile gelip süresi dolduğu halde çıkış yapmadığı için vize borcu oluşmuş kimseleri kapsıyor.”
İŞ YAŞAMINDA BÜYÜK KOLAYLIKLAR GELİYOR
Saner, ayrıca mevcut uygulamada kaçak işçi çalıştıran işverene, işçi başına 5 asgari ücret cezası verildiğini ifade ederek, bu kararname ile cezanın bir asgari ücrete düşürüldüğünü ifade etti. Saner, ceza ile ilgili aşama belirlediklerini, çalışma hayatını kolaylaştıracak birçok yeni adımlar atıldığını ifade ederek, “Çalışma hayatında yasağa düşmüş kişiler ülkeye turist olarak gelemiyordu. Bundan böyle artık kimse çalışma yaşamından dolayı de-port edildiğinde ‘geri gelemeyecek diye ‘bir olay olmayacak” dedi. Saner, mevcut uygulamada kaçak işçi çalıştırdığı tespit edilen ve bu yüzden ceza alan kişilerin ihalelere giremediğini belirterek, kararname ile bu hususunda değiştirildiğini söyledi. Saner, insan haklarına uygun ve çağdaş bir çalışma yapıldığını, çalışmaların İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğünü ifade ederek, Pazartesi günü düzenlenecek basın toplantısında tüm detayları açıklayacağını dile getirdi.
Print
Posted: Ağu 13, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567