Madde Bağımlılarının Yararlanabileceği Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Konusunda Hükümetten Ciddi Adım‏

Madde Bağımlılarının Yararlanabileceği Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Konusunda Hükümetten Ciddi Adım‏

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner bugün  madde bağımlılarının  tedavi ve rehabilitasyonunu sağlayacak  bir merkezin topluma kazandırılması için Güzelyurt bölgesindeki bir binayı ziyaret ederek, binada   teknik incelemelerde bulundu.

Bakan Saner’e ziyaretinde; Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu,  Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün  ile Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt da eşlik etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner,   Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu  ve Sağlık Bakanlığı  ile işbirliği içinde, toplumun en önemli ihtiyaçlarından biri olan  bağımlılara yönelik bir tedavi ve rehabilitasyon merkezininin hayata geçirilmesi için girişim başlattıklarını kaydetti.

Özellikle Meclis’ten  madde bağımlıları ile ilgili  Denetimli Serbestlik Yasası  geçtikten sonra  konunun ivediliğinin tartışılamaz olduğuna dikkat çeken  Saner,  Denetimli Serbestlik Yasası’ndan  faydalanacak vatandaşlara  hizmet verecek  bir merkezin  oluşturulmasının  şart olduğunu önemle vurguladı.

Hükümetin çözüm odaklı  çalıştığına dikkat çeken Bakan Saner,  Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de  desteğiyle, çeşitli alternatiflerin ele alınacağını ve  rehabilitasyon  merkezine dönüştürülmeye uygunluk  açısından farklı seçeneklerin  değerlendirileceğini ifade etti. Yakın zamanda,   Bakanlıktan teknik bir ekibin  rehabilitasyon merkezlerini gözlemlemek  üzere Türkiye’ye gideceğini ve incelemelerde bulunacağını belirten  Saner, dünyadaki ve Türkiye’deki rehabilitasyon merkezi modellerine bakılarak , madde   bağımlılarının ihtiyaçlara cevap verecek  şekilde bir rehabilitasyon merkezinin  en kısa sürede hizmete  açılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da  , madde  bağımlılarına hizmet verecek  tedavi  ve rehabilitasyon merkezinin  önemli bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek,  KKTC’de madde bağımlıları için rehabilitasyon merkezi olmadığını söyledi. Toplumun beklentisinin  bir merkezin açılması yönünde olduğunu kaydeden Karaokçu,  Başbakan Hüseyin Özgürgün ve  Bakan Ersan Saner’e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.  Karaokçu, Başbakanlık  Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu  ve Sağlık  ile  Çalışma Bakanlıkları arasında işbirliğinin  artaracak süreceğini sözlerine ekledi.


Print
Posted: Tem 22, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789