Asgari Ücret Saptama Komisyonu Toplandı.‏

Asgari Ücret Saptama Komisyonu Toplandı.‏
Asgari Ücret Saptama Komisyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çağrısı ile toplandı.
Toplantının açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Ersan Saner de katıldı.
Başkanlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Süleyman Göktaş’ın yaptığı komisyonda işçi tarafını temsilen Hür İşçi Sendikaları Federasyonu, İşveren tarafını ise Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası yetkilileri temsil ediyor.
Toplantının başında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, yeni asgari ücretin belirlenmesinin haziran ayına kalmasının kabul edilebilir olmadığına vurgu yaptı.
Hükümetin göreve geldiği nisan ayından itibaren asgari ücreti belirleme konusundaki kararlığını gösterdiğini kaydeden Saner, “Devlet olarak hasasiyetimiz ortadadır. Duruşumuz belli, en erken zamanda sonuç almayı umut etmekteyim. Uzlaşıya varabilmek için her türlü imkanı zorlayacağız” dedi.
Saner, “daha çok üretim daha yüksek asgari ücret” anlayışını benimsediklerini de ifade ederek, işverenlerin sendiklara destek olmasını beklediklerini söyledi.
Çalışam Bakanı Saner, İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigortalarla birlikte esas kazanç üzerinden prim yatırılması ve teşviklerin bu yönde olması için proje haızrlandığını da açıkladı.
Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu da ‘Devlet Planlama Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’ndan gelen yeni verilere göre belirlenecek asgari ücrete resmi tarafın onay vermesi ve ilan etmesini beklediklerini kaydetti.
“Bundan önce olduğu gibi resmi veriler verildikten sonra sonuçları reddeden bir taraf görmek istemiyoruz” diyen Latifoğlu, çalışanların insanca bir yaşam sürmesi ve alım gücünün yükseltilebilmesi için sosyal sigorta primlerinin çalışana iadesine ilişkin düzenelme talebini de dile getirdi.
İşveren Sendikası Başkan Yardımcısı Mustafa Aroğlu ise ‘işbirliği mesajı’ verdi.
“Toplantıya sonuç almak ve bu konuyu gündemden kalkdırmak için geldik” diyen Aroğlu, yeni ücretin kurumların sürdürebilir yapısına zarar vermeyecek şekilde olması temennisini aktardı.
KTHY’yi örnek gösteren Aroğlu, “Kurumların yaşatılması öncelikli olmalıdır” dedi.
KKTC’de 1 Eylül 2015 tarihinde yürülüğe giren ve hala uygulanmakta olan asgari ücret brüt bin 730 TL.
Print
Posted: Haz 21, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567