Saner: Toplumsal Yaşamda Engelleri Aşmak için Eğitim Şart

Saner: Toplumsal Yaşamda Engelleri Aşmak için Eğitim Şart

Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence, YDÜ Center of Excellence’a bağlı YDÜ Turizm Araştırmaları Merkezi, YDÜ Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi, ve Yakın Doğu Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilen ” Herkes İçin Eğitim Engelsiz Turizm Ve Yaşam çalıştayı” YDÜ Hastanesi 101 No’lu salonda başladı.

Çalıştaya, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Eşi Meral Akıncı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’deki kamu kurum ve kuruluşlarından, sivil toplum örgütlerinden, üniversitelerden, yerel yönetimlerden çok sayıda temsilcinin yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Saner: Toplumsal Yaşamda Engelleri Aşmak için Eğitim Şart
Bu çalıştayda ilk kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak bulunmaktan büyük onur duyduğunu vurgulayan KKTC Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, “Aslında toplumda engelleri hep kendimize bizler yaratıyoruz diye düşünüyorum. Sadece engelli diye düşündüğümüz vatandaşların değil genel olarak tanımladığımızda yaşlılarımıza veya hepimizin kendi kendimize bir çok sıkıntılar yaratmıştır. Bu bağlamda düşündüğümüzde toplumda genel anlamda engelli vatandaşlarımızla birlikte hem küçük çocuklarımıza hem de yaşlılarımıza sunduğumuz hizmetlerde bir farkındalık yaratmak zorunda olduğumuza inanmaktayım, bu doğru bir tespittir” dedi. Doğru çözüm ve yaklaşımların geliştirilebilmesi için özeleştirinin de önemine değinen Bakan Saner, “KKTC de yapılmış devlet binaları kendi başına dizayn edildiği şekilde hiç bir engelli vatandaşımızın oraya girmesine olanak sağlayacak durumda değildir. Burada herşeyde söylediğimiz gibi eğitim şart. Mimarlık bölümlerimizde bu konuyu çok dikkatle ele almamız lazım. Oturduğum yerden burayı incelediğim zaman yaşlı bir bireyin ya da çocuğu çıkması için bu platformda imkanı olduğunu görüyorum. Bunu daha da arttırarak meclisimiz de dahil olmak üzere bu tür platformların her türlü vatandaşımızın ulaşabileceği şekle dönüştürmek bizlerin asli görevidir. Bu bağlamda çalıştaya katkı koyan dört birime yürekten teşekkür ediyorum.”dedi.
Print
Posted: Nis 26, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345