Yaşlılar Haftası etkinliklerle devam ediyor.

Yaşlılar Haftası etkinliklerle devam ediyor.
Les Ambassadeurs Otel’de yer alan yemeğe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, ve Bakanlık bürokratları katıldı.

5 ilçede Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yardım alan 400 yaşlıların katıldığı yemekte, yaşlılar gönüllerince eğlendi.
Yemekte konuşma yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt,yaşlılığın , insan yaşamının en önemli devrelerinden biri olduğunu belirterek, “Bu dönemde, sizlere daha iyi koşullarda hizmet vermek için çalışıyoruz.

Bizlerle her zaman iç içe olmanızı sağlamak her zaman en başta gelen görev ve sorumluluklarımızdandır. Saçınızdaki aklar, yüzünüzdeki çizgiler ve bizlere hayat yolunda verdiğiniz destekle her zaman siz büyüklerimizin çizdiği yolda, sizlerin tecrübelerinden faydalanarak yaşamda ilerlemek çok önemlidir.”dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de konuşmasında, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan yaşlılara ve etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan Bakanlık personeline, Les Ambassadeurs Oteli’ne ve personeline teşekkür etti. Geçtğimiz yıllarda bölgesel olarak gerçekleştirilen Yaşlılar Haftası yemeğinin , bu yıl ilk kez ülke genelinde düzenlendiğini ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yardım alan 400 yaşlının biraraya geldiğini kaydetti.
Çeler, “Sizlerin bu ülkede geçmişten ,çocukluğumuzdan bu günlere gelene kadar yaşadığnız tecrübeler,hepimiz için çok önemlidir. Sizlerden öğreneceklerimiz okullarda , üniversitelerden öğreneceklerimizden çok daha kıymetlidir. Sizlerin bize aktardığı tarih, aktardığınız tecrübelerinz, bizim , bizden sonraki nesillere aktaracaklarımıza da yol gösterecektir”şeklinde konuştu. Bakanlık döneminde,en önemli hedefinin, ,ülke insanına doğumdan ölüme kadar geçireceği dönemde çok daha iyi hizmetler verecek bir Bakanlık yaratmak olduğunu vurgulayan Çeler, bunun için mücadele edeceğini söyledi. “Kimimiz zengin doğduk, kimimiz daha yoksul doğduk, kimimiz tırnaklarıyla kazıyarak bir yerlere geldik, kimimiz bu hayatta büyük darbeler yedik.Ama eğer devlet isek eğer bir ülke yönetiyorsak, biz kendi insanımıza sahip çıkmak zorundayız” diyen Çeler, ülke insanına, doğduğu andan dünyadan göçeceği güne kadar huzuru, refahlı mutlu ve sağlıklı bir yaşam sağlamanın devletin en önemli görevi olduğunu söyledi. Devletin bütçesi yeterli olmasa da, sponsor destekleriyle, halkın yapacağı fedakârlık ve katkılarla daha güzel şeylerin yapılabileceğini ifade eden Çeler, bunu başarabilmek için tüm vatandaşların aynı gönülden, aynı vizyonda buluşması gerektiğini vurguladı.

“Ailemden, büyüklerimden gördüğüm , aldıklarımla kültürümle bu noktalara geldim. Umarım sizin de evlatlarınız, tanıdıklarınız, torunlarınız bir gün bu noktalara gelir ve bizim onlara bırakacağımız mirasın devamını getirir. Sizler de nasibini görürsünüz “diyen Çeler, etkinliğe katılan herkese eğlenceli bir gün geçirmesini diledi. Etkinlikte yaşlılar, Otantik grubunun müzikler eşliğinde eğlenirken, Bakan Zeki Çeler de Otantik grubunun çaldığı müziklere , zaman zaman çalarak eşlik etti.
Etkinlikte, Bakan Çeler , yaşlıların tek tek masalarını gezerek , onlarla sohbet etti.
Print
Posted: Mar 20, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345