Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’in Cidde Temasları sürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’in Cidde Temasları sürüyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ülkemizin gözlemci üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı Çalışma Bakanları Konferansı için bulunduğu Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde temaslarda bulundu.
Bakan Çeler, Merkezi Cidde’de bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Genel Sekreteri Dr. Yousef bin Ahmad Al-Othaimeen ve İslami Dayanışma Fonu’nun İcra Direktörü Ibrahim Al-Khuzaim ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan Krallığı eski Çalışma Bakanı olan Genel Sekreter Dr. Al-Othaimeen ile biraraya gelen Çeler; hem İslam İşbirliği Teşkilatı ve üye devletler ile ilişkilerin geliştirilmesi hem de kardeş üye devletlerden KKTC’ye çalışmak için gelen emekçilerin sıkıntılarının çözülmesi hususlarında Genel Sekreter Othaimeen ile görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede, Genel Sekreter Dr. Al-Othaimeen Kıbrıslı Türklerin her zaman yanında olduğunu ve Kıbrıslı Türkleri destekleyen birçok İslam İşbirliği Teşkilatı kararları bulunduğunu vurguladı. Bakan Çeler de , Dr. Al-Othaimeen’e desteğinden ötürü teşekkür ederek geçmişte alınan kararların hayata geçirilmesi için üye devletlerin teşvik edilmesi gerektiğini ifade ederek, özellikle üye devletlerin ilgili bakanlıklarından heyetlerin KKTC’yi ziyaret etmelerinin ilişkileri daha iyi boyutlara taşıyacağına vurgu yaptı. İslami Dayanışma Fonu Direktörü Al-Khuzaim ile yapılan görüşmede ise KKTC’nin yararlanabileceği hibe programları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Al-Khuzaim, Kıbrıslı Türklere uzun yıllardır hibe programının açık olduğunu ve gelişen ilişkiler ile birlikte bundan sonra daha çok projeyi destekleyeceklerini ve daha büyük miktarlarda hibelerin verilebileceğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ise, İslam Dayanışma Fonu’nun katkılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, önümüzdeki dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak da bazı projelerinin olacağını kaydetti.

Çeler bugün temaslarına İslam Kalkınma Bankası’nda yapacağı görüşmeyle devam edecek.

Çeler Yarın ise, 4. İslam Çalışma Bakanları Toplantısı"na katılacak.
Print
Posted: Şub 21, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567