KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLARA SEVGİ EVİ İNŞA EDİLECEK

KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLARA SEVGİ EVİ İNŞA EDİLECEK

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, geçmişte vakıf amaçları dışında eğlence merkezi olarak kullanılan bir tesisi “Çocuk Sevgi Evi” yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na devrediyor. 2013 yılından bu yana devam eden söz konusu tesisi geri alma davasında sona yaklaşılırken tesis sembolik bir rakama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na kiralanılıyor.

Hamitköy Köy Cami Komisyonu’na ait 7 dönüm arazi ,2 büyük bina, 12 adet bungalow ve yüzme havuzundan oluşan tesis devletin himayesindeki çocuklar için sosyal bir tesise dönüştürülecek. Binaların tamiratları ve hazırlıklar başta Tangül Çağıner Vakfı olmak üzere birçok hayırsever tarafından yapılacak. Proje için imzalar Kıbrıs Vakıflar İdaresinde düzenlenen törenle atıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman Vakıflar İdaresi’nin toplum içindeki hayırlı girişimlerinin güzel değerler olarak takdir edildiğini belirttti.Çağman, bu proje ile de istismar ve ihmale uğraya çocukların bir şekilde sosyal yaşama katılmaları, sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmeli amacıyla Vakıflar İdare’sinin katkıları ile “Çocuk Sevgi Evi”adı altında bir yapının hayata geçmesinin önemini vuguladı.

Vakıflar idaresi genel müdürü İbrahim Benter de konuşmasında vakıflar idaresi olarak görevlerinin topluma hizmet olduğunu vurgulayarak çok güzel bir projenin başlangıcını yaşadıklarını kaydetti.2020 yılında hayır fonlarından 11 buçuk milyonluk hayır işleri yaptıklarını anlatan Benter, “değişik kurumların birara gelmesi ile yapamayacağımız iş yoktur” dedi.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökmen de Hamitköy bölgesindeki arazinin çocuklar için sevgi köyü adı altında çok güzel bir projeyle yeniden hayat bulacağını kaydetti. Vakıflar idaresi olarak her alanda varolduklarını ifade eden Gökmen projenin hayırlı olmasını diledi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt projeye katkı koyan herkese teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İçim Kavukluı da kimsesiz çocukların yaşadığı yerin daha iyi şartlarda olması gerektiğini ifade ederek bu projeye katkı koyacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından korunmaya muhtaç çocuklar için hazırlanacak “Çocuk Sevgi Evi” için imzalar atıldı.

Print
Posted: Ara 25, 2020,
Categories: Haberler 2021,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345