Çeler, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği yetkilileri ile görüştü.

Çeler, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği yetkilileri ile görüştü.
İnşaat sektörünün ekonomiye kattığı değerin tartışılmaz olduğunu belirten Çeler, sabah saatlerinde Lapta’da yaşanan iş kazası sonrası Bakanlık denetim personelinin Polis’le birlikte inşaat alanına gittiğini söyledi.
Bakan Çeler, "Gelen ilk bilgilere göre yaralanan işçinin çalışma izni yok, Taşeron firmanın Taşeronlar Birliği üyeliği yok. Kazanin yaşandığı inşaattan gelen görüntüler yeterli iş güvenliği önleminin alınmadığını gösteriyor.

Ayrıntılı tahkikat raporu yarına kadar elimize ulaşacak " dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çeler, yarın öğlen saat 13.00’te Bakanlıkta İnşaat Taşeronları Birliği, Mimar Mühendis Odaları Birliği, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği, Belediyeler Birliği ve Müteahhitler Birliği başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili paydaş örgütlerin katılımıyla Acil Kriz Masası oluşturulacağını ifade ederek; herkesin elini taşın altına koyacağını belirtti. Pazar günleri insaat faaliyetleriyle ilgili olarak da açıklama yapan Çeler, taraflarla doğru diyalog ve iyi niyetle hareket ederek sıkıntıların aşılacağını kaydetti.
Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de, hiç bir şeyin insan hayatından daha önemli olamayacağının altını çizerek; ülkedeki sistemsizliğin doğurduğu kötü sonuçlarda hep kendilerinin günah keçisi olduğunu dile getirdi. Gürcafer, "Bu sorunu çözmek icin palyatif önlemler almak yetmez, sistemin kurulması gerekiyor. Biz bu konuda projeler ürettik ama populizmin kurbanı olduk. Bu projelerin hayata geçmesi icin birlikte çalışmayı umuyoruz" dedi.

Bakan Çeler’İn kararlılığının kendilerinde heycan yarattığını söyleyen Gürcafer; Müteahhitler Birliği ile Çalışma Bakanlığı’nın birlikte mesai harcayan iki kurum olduğunu anımsatarak; kayıtdışılığın önüne geçilmesi, iş sağlığı ve güvenliği sisteminin oturtulması, iş gücü ihtiyacının yerli işgücü tarafından karşılanması konularında Bakanlıktan hassasiyet beklediklerini ve işbirliği içinde çalışmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Print
Posted: Şub 5, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567