Bakan Sucuoğlu, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü.

Bakan Sucuoğlu, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü.

Temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü.

Görüşme öncesi konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, yoğun çalışma temposu içinde ve Meclis Başkanlığı seçimleri öncesinde kendilerine zaman ayırdığı için Başkan Şentop’a teşekkür etti ve Başbakan Ersin Tatar’ın selamlarını iletti.
Sucuoğlu, Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de kriz süreci yönetimi olduğunu, sıkıntılar olduğunu, yaşanan krizlerin aşılmasında Türkiye Cumhuriyetin’in her zaman olduğu gibi yanlarında olduğunu, krizin aşılmasında çok önemli olan Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan Mali İşbirliği Anlaşması için teşekkür etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’ta, Covid-19 ile mücadele kapsamında KKTC’nin yürüttüğü başarılı çalışmaları takdirle takip ettiklerini belirterek, salgının tüm dünyadaki ekonomileri etkilediği gibi KKTC ekonomisinide olumsuz yönde etkilediğini böyle bir durumda Türkiye ile KKTC arasında imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmasının ülkeler arasında sarsılmaz dayanışma ruhunun en güzel olduğunu ifade etti.
Kıbrıs meselesinin adil ve sürdürülebilir kapsamlı bir çözüme ulaştırılabilmesi için elbirliği ile çalıştıklarını hatırlatan Şentop şunları kaydetti;
” Müzakare süreçlerinin hiçbirinden istediğimiz sonucun alınamamasının yegane sebebi Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumudur. Biz Kıbrıs Türkü’nün siyasi eşitliğini sağlayacak ve güvenliğini teminat altına alacak her türlü çözüm önerilerinin görüşülmesini destekliyoruz. Kıbrıs meselesine yönelik olarak bugüne kadar aldığı kararlara bağlı kalam Meclisimiz bu kararların ışığında Kıbrıs Türk halkıyla dayanışmasında tüm imkanlarını seferber etmeyi sürdürecektir.
Kıbrıs Türkleri’nin Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarlarını ülkemizin kendi kıta sahanlığındaki hak ve çıkarlarından ayrı tutmadığımızı Meclisimizde temsil edilen 4 siyasi parti tarafından yayınlanan ortak bir açıklama ile dünyaya bildirmiştik. Bu husus bizim için partiler üstü bir meseledir.”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ankara temasları çerçevesinde Çarşamba günü Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve mevkidaşı Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir araya gelecek.

Print
Posted: Tem 7, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345