Bakan Sucuoğlu, mevkidaşı TC Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile görüştü.

Bakan Sucuoğlu, mevkidaşı  TC Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, mevkidaşı  TC Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, İstanbul’da katıldığı Sosyal Kalkınmadan  Sorumlu  Bakanlar Birinci Topantı’sında, Türkiye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir araya geldi.

Heyetler arası yapılan görüşmede Bakan Sucuoğlu’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Erçin Tekakpınar, Bakanlık Müdürü Efsun  Kaşif Salel, Özel Kalem Müdürü Muhittin Özsağlam ile Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt eşlik etti.

Heyetler arası görüşmede, TC ile KKTC  arasında çalışma, sosyal güvenlik ve sosyal hizmetler alanlarında sürdürülen işbirliği konuları ele alındı.

Geçmişten bugüne iki bakanlık arasında  iyi ilişkiler sürdürüldüğünü kaydeden  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC-TC  İkili İşgücü Anlaşması’nın   yakında  Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne  sunulacağını,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen TC-KKTC Sosyal Güvenlik  Anlaşması’nın   ilerleyen günlerde  yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Sucuoğlu, KKTC İstihdam Stratejisi  ve Eylem Planı’nın hazırlanması amacıyla ,   iki ülke arasında sürdürülen teknik  çalışmalarda sona gelindiğini ve  Ocak ayında planın ilk ayağının KKTC’de hayata geçirileceğini  kaydederek , eğitim ve teknik destek konularında  devam eden işbirliğinin  arttırılması konusunda mutabık olduklarını belirtti.

Engellilere yönelik  Engelsiz Yaşam Evi’nin ikinci etabının  bitirilmesi  ve Lapta Huzurevi’nin yeniden inşaası konusunda da bilgi veren Sucuoğlu, mevkidaşı Zehra Selçuk Zümrüt’ü hayata geçirilmesi planlanan yeni projelerle ilgili gözlemlerde bulunması amacıyla KKTC’ye davet etti.

Bakan Sucuoğlu, çalışmaları sürdürülen Genel Sağlık Sigortası ile ilgili  olarak  bugün iki ülke arasında Genel Sağlık Sigortası Alanında İşbirliğine İlişkin  Mutabakat Zaptı imzalanacağını  ve bu alanda   yasanın uygulanabilmesi için yol haritasının çizileceğini kaydetti.

Selçuk ise görüşmede yaptığı konuşmada,   KKTC’nin uluslararası toplantılarda  yer almasının ve aktif katılımının sağlanmasının önemini vurgulayarak, uluslararası alanda  engellerin kalkması için   Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını    ifade etti.

Bakan Selçuk, iki bakanlık arasında sürdürülen işbirliğinin artarak devam edeceğini ve bu konuda bakanlığının en üst düzeyde çaba harcayacağını belirtti.

Print
Posted: Ara 9, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345