Bakan Sucuoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Kamu-Sen Engelliler Komitesi üyelerini kabul etti.

Bakan Sucuoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Kamu-Sen Engelliler Komitesi üyelerini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Kamu-Sen Engelliler Komitesi üyelerini kabul etti.

Komite Başkanı Burak Tuna, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çektiği konuşmasında, özellikle resmi kurumlar ve yüksek binalara engellilerin erişiminde yaşanan sıkıntıların aşılması için adım atılmasını istedi.

Kamuda istihdam edilen engellilerin canla başla çalışmasına rağmen performans değerlendirmesine tabi tutulmadığını ve ilerleyemediğini belirten Tuna, bu haksızlığın da ortadan kaldırılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sucuoğlu’ndan destek istedi.

Burak Tuna, 10 yıldır engelli istihdamı yapılmadığına da dikkat çekerek, 2020 yılında kamuya istihdam yapılıp yapılmayacağını sordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da, engelli bireylerin sıkıntılarına sadece bir gün değil, 365 gün duyarlılık gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Engelli bireylerin sosyal yaşamda var olabilmesi için hassasiyet gösterildiğini, son yıllarda yeni yapılan binalarda ulaşılabilirlik anlamında bu duyarlılığın görüldüğünü ifade eden Sucuoğlu, bu konudaki kuralları uygulama konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Sucuoğlu, toplumda da engelli bireylere yönelik bilincin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, “topyekün tüm toplum katmanlarının bu farkındalığı hissedip adım atması gerekiyor” dedi.

2020 yılında kamuda engelli istihdamı yapılacağını kaydeden Bakan Sucuoğlu, 5900 civarındaki engellinin hangi kıstaslara göre istihdam edileceği konusunda çalıştıklarını ve bu konuda şeffaflığa ve hakkaniyete dayalı merkezi sınav yapmayı düşündüklerini söyledi.

Geçirdikleri tüzükle özel sektörde engelli istihdamını artırdıklarına da işaret eden Sucuoğlu, önemli olanın engellilerin iş yaşamında ve sosyal yaşamda var olabilmesi olduğunu belirtti.

Sucuoğlu, kamu çalışan engelli bireylere yapılan haksızlığı da gidermek için çalıştıklarını söyledi.

Bakan Sucuoğlu, Engelsiz Yaşam Evi’nin ikinci etap ihalesi için yaşanan mali sıkıntı konusunda Maliye Bakanlığı’ ndan cevap beklediklerini  de kaydetti.

Devletin 4 bin 831 vatandaşa katkı verdiğini, 82 engelli gencin de 18 yaş üstü rehabilitasyon merkezlerinde hizmet aldığını anlatan Bakan Sucuoğlu, engellilerin sıkıntı ve problemlerinin çözümü için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak  bir gün değil 365 gün çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Print
Posted: Ara 3, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345