Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kemal Atakan başkanlığındaki Balıkçılar Birliği temsilcileri ile görüştü.
Görüşmede konuşan Birlik Başkanı Kemal Atakan, kendilerini görüşmeye davet eden ilk bakan olduğu için Sucuoğlu’na davetinden dolayı teşekkür etti. 400’e yakın üyeleri olduğunu belirten Atakan, balıkçılık sektöründe yaşadıkları sıkıntıları Sucuoğlu’na aktardı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da konuşmasında yerel işgücünün en yoğun olduğu ve yıllar içinde ihmal edilen sektörlere yönelik olarak, çalışma yaşamında karşılaştıkları sıkıntılarla ilgili olarak Bakanlık tarafından çalışma başlatıldığını ifade etti. Bu çerçevede Çiftçiler ve Hayvancılar Birliği yetilileri ile toplantılar yaptıklarını kaydeden Sucuoğlu, Balıkçılar Birliği temsilcileri ile de bir araya gelmek istediklerini söyledi.
Çiftçilik, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerinin yerli işgücünün yüzde yüze yakının kullanıldığı sektörler olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, bu sektörlerde çalışan insanların sosyal güvenlik yatırımlarını yatıramadığından dolayı emekli olamadığına, Bakanlığa sosyal yardım başvurusunda bulunduğuna işaret etti ve bu sektörlerde ezilen insanların bu duruma düşmesinden vicdanen rahatsızlık duyduğunu, Bakanlık olarak yasalar çerçevesinde bu kişilere yardımcı olmak istediklerini söyledi. Üç sektöre özellikle hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Sucuoğlu, Bakanlık olarak çalışanları ortak paydada buluşturacak ve sıkıntılarına çözüm bulacak desteklerin hayata geçirilmesi noktasında ilerleyen günlerde Çiftçiler, Hayvancılar ve Balıkçılar Birliği ile çalışma toplantısı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Sucuoğlu; çiftçilik, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerinin önünü açmak için ilgili diğer bakanlıklarla da her türlü işbirliği yapmaya ve katkıyı koymaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Sucuoğlu: "Bizde icraatlar konuşmada kalmaz."
Görüşmenin sonunda Bakanlığının hayata geçirdiği açılımlara da değinen Sucuoğlu: " Bizde icraatlar konuşmada kalmaz. Muhaceret Affı ve Sigorta Affı çıkmayacak dendi çıktı. KKTC vatandaşı olan , her ay maaşı asgari ücret ile 4000 TL arasında olan, banka hesabına yatırılan her işçimize, bir yıl içerisinde 2400 TL hiç bir karşılık beklemeden yerel işgücünü destekleme anlamında verilecek. Bunun kararını çıkardık , hukuksal onayını aldık. Bir yıl için geçerli olmak üzere, üç ayda bir 600 TL vereceğiz. Bu da en azından ufak bir katkı olacak. Elimizden geldiğince bu tür açılımları yapmaya devam edeceğiz. Kamuda çalışan engellilerimizin yıllardır beklediği barem artışı ilgili yasayı da düzelttik. Hayata geçireceğimiz güzel icraatları kamuoyuna açıklamaya devam edeceğiz ." şeklinde konuştu.